Sök till Helsinge gymnasium

Etiketter

UtbildningUngaStuderandeElever

A‍ktuellt inom antagningen

Vårens gemensamma antagning (GEA) avslutades 21.3.2023. Om du valt Helsinge gymnasium på första eller andra plats i din GEA-ansökan önskar vi att du fyller i en elektronisk blankett med dina preliminära studieval och lämnar in den senast torsdag 6.4. Här hittar du länken till studievalsblanketten. På basen av studievalen bygger vi upp studiebrickan för nästa läsår. Det krävs t.ex. minst 5 deltagare för att studier i ett kort främmande språk ska förverkligas. Helsinge gymnasium uppmuntrar alla elever att fortsätta med de språk man redan studerat i grundskolan.

Torsdag 15.6 publiceras namnen på de antagna på vår hemsidas framsida (de som i ansökan gett lov till att namnet får publiceras). Därefter blir det inskrivning, fredag 16.6 kl. 9-15 och måndag 19.6 kl. 9-15. Vi önskar att du personligen kommer och meddelar att du tar emot din studieplats. Ta med ditt avgångsbetyg från grundskolan (samt eventuellt tilläggsbetyg från HUX) och eventuella diagnoser. Reservera ca 20 minuter för inskrivningen. Under inskrivningen checkas dina studieval och du kommer även att fylla i en eller ett par enkäter och få viktig information inför studiestarten.

OBS! Om du har betungande hinder att delta i inskrivningen, var i kontakt med rektor på förhand för att komma överens om en ersättande tid (johanna.blomstedt @vantaa.fi).

Vad kan vi erbjuda dig?

I Helsinge talar vi mycket om individens inlärning och de inidividuella lärprocesserna. Vi ger tid för handledning och stöd och främjar ett arbetsklimat där vi hjälper varandra.

Här lär du dig att tänka framåt och ta ett steg i taget mot högre mål. Vi erbjuder verktyg för att våga möta utmaningar, vi stöder motivation och jobbar aktivt för allas välmående.

Här är det lätt att få sin röst hörd och du kan engagera dig och på olika sätt påverka den gemensamma skolvardagen. Vi är en liten skola med god sammanhållning där du får vara den du är och alla är likvärda.

Hos oss kan du avlägga gymnasiestudier enligt nationell läroplan och fördjupa dig i de ämnen som intresserar dig mest. Utöver normala gymnasiestudier erbjuder vi dig tre olika valfria profileringar; global profil, företagsamhetsprofil och sportprofil. Sportprofilen möjliggör flexibilitet i schemat och studiebrickan för studerande som sportar på hög nivå. Företagsamhetsprofil är för dig som vill lära dig mera om ekonomi och företagsamhet. Vi samarbetar med Prakticum, men lektionerna sker i Helsinge i ditt normala schema. Ifall du är intresserad av globala frågor, såsom miljöfrågor och hållbar utveckling är global profil något för dig. Som “globbare” får du vara med i projekt och aktiviteter i eller utanför skolan. 

Video från Helsinge gymnasiums infokväll år 2022:

Några studerande berättar i sitt poddavsnitt om varför de valde Hegy. Lyssna här.

Hur går ansökan till?

Du ansöker till Helsinge gymnasium via Gemensam elevantagning (GEA).
Helsinge Gymnasiums GEA-nummer är 0456.
Mera info om elevantagningen hittar du på studieinfo.fi.

I slutet av januari varje år hälsar vi alla elever i årskurs 9 eller i HUX:en samt vårdnadshavare hjärtligt välkomna på vår infokväll i gymnasiets nedre våning. Du träffar då både studerande, lärare och övrig personal och får en konkret bild av vad vi har att erbjuda och vad som är viktigt för oss i Helsinge gymnasium. Du ansöker därefter via Gemensam elevantagning (GEA) som är öppen i februari-mars.

Om du valt Helsinge gymnasium på första eller andra plats i din GEA-ansökan önskar vi att du fyller i en elektronisk blankett med dina preliminära studieval och lämnar in den senast torsdag 6.4. Länk till studievalsblanketten hittas här på hemsidan. På basen av studievalen bygger vi upp studiebrickan för nästa läsår. Det krävs t.ex. minst 5 deltagare för att studier i ett kort främmande språk ska förverkligas. Helsinge gymnasium uppmuntrar alla elever att fortsätta med de språk man redan studerat i grundskolan.

I mitten av juni publiceras namnen på de antagna på vår hemsidas framsida (de som i ansökan gett lov till att namnet får publiceras). Därefter blir det inskrivning. Vi önskar att du personligen kommer och meddelar att du tar emot din studieplats. Inskrivningen sker före midsommar, exakta datum och tider meddelas på vår hemsida.

Skulle någon tacka nej till sin studieplats, kontaktas elever på reservlistan i första hand via telefon, i andra hand via e-post. Ifall det finns lediga studieplatser öppnas en kompletteringsansökan i början av juli. Mer information kommer då på vår hemsida.

Keywords

Helsinge gymnasium