Opiskelijaruokailu ja ruokalistat

Asiasanat

KoulutusOpiskelijat

Oppilaitoksissa tarjotaan opiskelijalle maksuton ateria. Opiskelijaruokailun tavoitteena on tarjota ravitsemussuositusten mukaista, täysipainoista ja maistuvaa ruokaa.

Ruokalistoissa huomioidaan sesongin mukaiset raaka-aineet sekä kansalliset juhlapäivät. Kerran viikossa kasvisruokaa tarjotaan kaikille ja päivittäin kasvisruokaa on toisena vaihtoehtona.

Lounas sisältää:

  •  pääruoan lisäkkeineen,
  •  salaatin tai raasteen ja salaatinkastikkeet,
  •  näkkileivän tai pehmeä leivän ja levitteen,
  •  maidon, piimän tai veden.

Keitto- ja puuroaterialla on tarjolla pehmeää leipää, leikkelettä, tuorepala ja hedelmä. Puuroaterialla tarjotaan lisäksi marjakeittoa.

Erityisruokavalio

Laktoositonta maitojuomaa on tarjolla sitä tarvitseville, mutta sen saaminen edellyttää kuitenkin erityisruokavalioilmoituksen täyttämisen. Erityisruokavalion tarpeesta tai ruokavaliota muista syistä rajoitettaessa, täysi-ikäisen opiskelijan tai opiskelijan huoltajan tulee toimittaa terveydenhoitajalle ilmoitus erityisruokavaliolomakkeella. Terveydenhoitaja ilmoittaa erityisruokavaliosta keittiölle. Lomakkeen ohjeistuksen mukaisesti vaaditaan lääkärintodistus. Lääkärintodistus tulee päivittää vuosittain, jotta voidaan varmistua erityisruokavalion oikeellisuudesta.

Lomakkeen ja toimintaohjeen erityisruokavalion ilmoittamiseen saa tarvittaessa myös oppilaitoksesta. Huom. Variassa ei ole käytössä oppilastietoilmoitusta vaan Variassa opiskelijat ilmoittavat vakaumukseen, eettisyyteen ja vegaaniseen ruokavalioon liittyvät asiat Ilmoitus erityisruokavalioista kouluissa ja oppilaitoksissa -lomakkeen kohdassa: muuta huomioitavaa.

 

Ilmoitus erityisruokavaliosta, Kouluissa ja oppilaitoksissa (523098)(pdf, 150.5 KB) Ilmoita erityisruokavaliosta tämän ohjeen liitteenä olevalla lomakkeella. Lomake palautetaan omaan kouluun / oppilaitokseen.

 

 

Avainsanat

RuokailuToinen asteLukiotAmmattikoulut