Helsinge gymnasiums studenter klarade sig bäst i hela Nyland i år

Meddelande

Etiketter

UtbildningBarnfamiljerUngaStuderandeElever

Enligt FNB:s (STT) gymnasieranking som jämför studentskrivningsresultaten med grundskolans avgångsbetyg, klarade sig Helsinge gymnasium bäst i år bland alla gymnasier i Nyland.

Helsinge gymnasiums studerande

Helsinge gymnasiums studerande

FNB tar fram resultaten genom att jämföra studenternas vitsord i de fyra obligatoriska ämnena i studentskrivningarna med medeltalet i läsämnen på de studerandes avgångsbetyg från grundskolan.

Rektor Johanna Blomstedt är väldigt nöjd med resultatet.

- Våra studerande och lärare förtjänar verkligen en eloge för hårt arbete. Alla har jobbat aktivt under de exceptionellt utmanande åren och våra studerande har utnyttjat olika stödformer vi erbjudit samt gjort sitt bästa i studentproven. För många är det viktigt att studera i en litet mindre gemenskap där studerande bättre blir sedda och tröskeln är lägre att be om hjälp. Jag är stolt över våra studerande.

FNB:s jämförelse är mer beskrivande än enbart statistik över poäng i studentprov, då den säger något om gymnasiernas och lärarnas inverkan på inlärningen. Gymnasiejämförelser som endast ser på studentskrivningsresultatet gynnar mest gymnasier som traditionellt drar till sig en stor andel högpresterande studerande.

Sedan år 2018 har FNB förutom landskapsvisa resultat även jämfört resultatet nationellt skilt för små gymnasier (50 eller färre studenter) och stora gymnasier (51 studenter eller flera). Även i denna jämförelse har Helsinge gymnasium alltid placerat sig bland de 10 bästa små gymnasierna i landet, denna gång på plats 4.

 

Keywords

Helsinge gymnasium